Print this page
Wednesday, 06 March 2019 06:53

... Însemnări despre Eroina de la Jiu: Ecaterina Teodoroiu

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

”Puține comunități se pot mândri cu o personalitate precum Ecaterina Teodoroiu care și-a jertfit viața pentru idealul național. Din paginile acestui volum cititorul avizat sau pasionatul de istorie, și nu numai, poate gasi informații interesante despre felul în care s-a reflectat viața și activitatea Ecaterinei Teodoroiu în mentalul colectiv al celor care au cunoscut-o în diferite ipostaze ale existenței. (...) Volumul de față a fost proiectat ca o pledoarie pentru cercetarea surselor memorialistice în care trebuie căutate începuturile unei istoriografii a Merelui Război... ” (Argument) 

”Conștienți de acest fapt, cercetătorii Nicolae Dumbrăvescu, Maria Orza și Ioana Orza, și-au propus să readucă în atenție chipul Eroinei de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu. Demersul lor, cu un caracter anamnetic-restitutiv, este unul cât se poate de important și potrivit în contextul Centenarului.” - consemnează în prefață Pr. drd. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu

Lansarea cărții a avut loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, în data de 5 martie 2019. Alături de autori au fost prezenți lector. univ. dr. Flavius Marcău (Univ. ”Canstantin Brâncuși”) și Adrian Tudor, viceprimar Târgu-Jiu. 

 

Read 777 times Last modified on Wednesday, 06 March 2019 08:07
Viorel

Latest from Viorel