Wednesday, 02 May 2018 15:28

9 MAI - ZIUA EUROPEI

Written by
Rate this item
(0 votes)

Europa, locul în care sunt protejat!

9 mai 2018, între orele 11.00 – 15, la Școlile Gimnaziale Nr. 8 ”Constantin Săvoiu”, Nr. 6 "Sf. Nicolae" din Târgu Jiu și Liceul Energetic Târgu Jiu.

ATELIERE ÎN PARALEL

Cu ocazia sărbătoririi ZILEI EUROPEI, Centrul de Informare Europe Direct Gorj și Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj organizează - 5 ateliere non-formale având ca teme: Autocunoaștere; Meseria potrivită pentru mine; De ce să studiez?; Jocul, o metodă de dezvoltare a gândirii strategice; Cum să păstrăm o familie unită?

”Iubesc Europa deoarece Europa și Uniunea Europeană au realizat ceva unic în această lume fragilă: pace în interiorul Europei și pace în afara sa.”

Spunea Jean-Claude Juncker în Discursul privind Starea Uniunii din 2017. Europenii apreciază această valoare a Uniunii Europene, pentru că într-un asemenea spațiu cetățenii pot să se dezvolte și să se implice în construirea unui viitor frumos pentru ”cetate”.

Centrul de Informare Europe Direct Gorj propune sărbătorirea Zilei Europei din acest an sub acest mesaj: ”Europa, spațiul în care mă simt protejat!”, pentru că implică o reflecție asupra beneficiilor de a dezvolta generațiile într-un mediu sigur. Scopul acțiunilor noastre este să ajutăm la modelarea generațiilor tinere de cetățeni europeni prin cele 5 ateliere non-formale interactive.

Gândit inițial ca un eveniment pentru spațiul public din centrul cetății Târgu-Jiu, din cauza vremii instabile, reprezentanții CIED Gorj, alături de voluntarii săi vor duce ”cetatea” mai aproape de cei care o locuiesc prin acțiunile ce se vor desfășura la unitățile școlare indicate.

 

  

Read 812 times Last modified on Tuesday, 08 May 2018 07:40

Visitors Counter

680585
TodayToday617
YesterdayYesterday1344
This_WeekThis_Week1787
This_MonthThis_Month26390
All_DaysAll_Days680585
Top