Noutaţi

Noutaţi (353)

 In perioada 6 -12 octombrie 2019, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Târgu - Jiu a fost organizatorul Proiectului ERASMUS+, „SCHOOLS GO DIGITAL- MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENTS” la care au participat profesori și elevi din Italy, Latvia, Turky, Macedonia și România.

Miercuri, 9 octombrie, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a găzduit în spațiul MansArta un atelier de scriere creativă, activitate prin care participanții din cele cinci țări s-au tranformat în poeți realizînd inspirate poezii în limba engleză. Coordonatoare ale atelierului au fost profesoarele Rocselana Verdeș și Eleonora Contartese.   

Tuesday, 08 October 2019 09:33

LANSARE DE CARTE, LA MANSARTA

Written by

Tuesday, 08 October 2019 07:38

Workshop – MansArta

Written by

 

 

 

 

 

ERASMUS+ PROGRAMM PROJECT

„SCHOOLS GO DIGITAL- MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENTS”

 

COLEGIUL TEHNIC „ General Gheorghe Magheru”, Târgu Jiu

la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj

9.10.2019

începând cu ora 15.00

Workshop – MansArta – “Christian Tell” Library

Poetry moments

Poetry – creative writing

Evaluation of the meeting

Gala

MansArta – “Christian Tell” Library

Tuesday, 08 October 2019 06:58

CONCURS DE FOTOGRAFIE

Written by

 
 
„ O democraţie funcţională nu se poate baza pe minciuni, negare şi amnezie.”
– Vladimir Tismăneanu

La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste în Europa Centrală şi de Est, Ambasada SUA la Bucureşti vă invită la un concurs dedicat amintirilor fotografice din acea epocă. Vă invităm să vă verificaţi arhiva de fotografii, să o alegeţi pe cea preferată şi să ne-o trimiteţi în format electronic împreună cu o fotografie care surprinde aceeaşi imagine, însă în prezent. Fotografiile pot include persoane, clădiri, peisaje, obiecte etc.

Puteti afla amanunte despre concurs accesând link-ul indicat mai sus!

 
Thursday, 19 September 2019 07:41

NOCTURNA BIBLIOTECILOR / 26 SEPTEMBRIE 2019

Written by

Programul FLEX – Future Leaders Exchange Program oferă liceenilor români născuți între 15 Iulie 2002 și 15 Iulie 2005 și înmatriculați în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a oportunitatea de a descoperi oamenii, cultura și sistemul educațional al Statelor Unite prin intermediul unui schimb internațional de experiență. Durata schimbului este de aproximativ 10 luni calendaristice, timp în care liceenii studiază în cadrul unui liceu american și trăiesc alături de o familie gazdă. La întoarcerea în țară există posibilitatea echivalării anului de liceu urmat în SUA, conform reglementărilor în vigoare.

Programul FLEX este finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Biroului Educațional și Cultural și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională. FLEX își propune să promoveze respectul pentru diversitatea culturală, să ofere oportunități de dezvoltare personală pentru tinerii liceeni, dar și să îmbunătățească înțelegerea și cooperarea dintre România și SUA prin promovarea culturilor celor două țări.

FLEX se află acum în al 27-lea an de existență, în toți acești ani oferind peste 23.000 de burse de studiu pentru liceeni din țările participante în program. Bursa de studiu acoperă TOATE costurile aferente unui an de ședere și de studiu în SUA, făcând acest program accesibil tuturor tinerilor ce îndeplinesc criteriile de selecție (data nașterii între 15 Iulie 2002 și 15 Iulie 2005, elev în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, cetățean român, vorbitor de limba engleză). Programul oferă oportunități egale, fără a face discriminări pe bază de rasă, culoare, sex, religie, etnie sau alt criteriu și este dedicat în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

Înscrierea în program se face prin completarea aplicației online disponibilă aici: https://ais.americancouncils.org/flex , ultima zi pentru înscrieri fiind 17 OCTOMBRIE 2019. Elevii vor fi evaluați în SUA, în baza aplicației online. Cei selectați vor fi ulterior invitați în etapa semifinală ce cuprinde interviuri, testări de limba engleză și completarea unei aplicații speciale.

Programul FLEX este recunoscut de Ministerul Educației Naționale, în baza protocolului de colaborare Nr. 10584/06.10.2015. Informații complete despre program găsiți aici: https://americancouncils.ro/programe/flex

 

După contactul cu bogatul mediu natural și cultural-tradițional al Peștișaniului, cei 12 artiști plastici și scriitori participanți la Tabăra ”Cuvânt, Lumină și Culoare” - Florin Gheorghiu, Iliana Gheorghiu, Petre Birău, Costel Dobrițescu, Mihai Plăveți, Ștefan Strâmtu, Mihaela Albu, Nicoleta Crăete, Mircea Pospai, Petrișor Militaru, Ioana Toloargă, Diana-Nicoleta Țaiga-Bocșe și-au concentrat inspirația creatoare în lucrările de pictură și rostirile lirice. Creațiile realizate în acest răstimp au avut un prim contact cu publicul în dimineața unei frumoase zile de sâmbătă sub auspiciile sărbătorii tradiționale a Nașterii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, dar mai ales cu ocazia inaugurării Căminului cultural din Brădiceni, eveniment cu implicații majore în viața culturală a Peștișaniului, aspect reliefat și de numărul mare al spectatorilor în cocheta sală de spectacole a căminului cultural. Definitivarea proiectului se va realiza prin editarea unui Album ce va conține culoarea și cuvântul creațiilor ca un mesaj roditor de lumină în gândul și în inima celor ce vor dori să afle despre valorile și frumusețile Gorjului, despre matricea spirituală din care a pornit pe drumul afirmării artistice genialul sculptor Constantin Brâncuși, dinspre Acasa Infinitului.

Tabăra de creaţie plastică şi literară va avea loc, în perioada 2 – 7 septembrie la Peştişani. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, Primăria Peștișani în colaborare cu Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Proiectul cultural denumit ”Cuvânt, Lumină, Culoare” are ca scop contribuția la valorificarea patrimoniului cultural creativ local și județean gorjean prin: – dezvoltarea de forme inovative de promovare a patrimoniului cultural gorjean pe baza dialogului dintre literatură și arte;  – stimularea creativilor (scriitori, artiști etc) prin expunerea la patrimoniul cultural local; – susținerea dezvoltării de produse culturale care să contribuie la promovarea turistică a județului.

Sunday, 01 September 2019 07:56

LANSARE DE CARTE ȘI EXPOZIȚIE - VIOREL SURDOIU

Written by

Lansare de carte OMILIILE TOAMNEI și și vernisajul expoziției de pictură și grafică METAFOR(M)E, 22 august 2019, la MANSARTA Biblioteca Județeană ”Chrostian Tell” Gorj. 

Expoziția poate sa fie vizitată până în data de 6 septembrie 2019

Page 1 of 26

Visitors Counter

1243715
TodayToday857
YesterdayYesterday2582
This_WeekThis_Week556
This_MonthThis_Month28860
All_DaysAll_Days1243715
Top