Noutaţi

Noutaţi (369)

Friday, 15 November 2019 11:31

REPERE CONTEMPORANE - EVOCARE NICOLAE DIACONU

Written by

 

Friday, 15 November 2019 10:47

LANSARE DE CARTE - AVRAM IANCU

Written by

Friday, 15 November 2019 10:36

LANSARE DE CARTE - AURORA DUMITRESCU

Written by

Friday, 15 November 2019 10:27

Lansare de carte - Lazăr Popescu și Ion Trancău

Written by

Monday, 11 November 2019 08:52

LANSARE DE CARTE - AURORA DUMITRESCU

Written by

Comunicat de presă

Lansare de carte la Biblioteca Judeteana Christian Tell

Șamanul – călătorie într-o ''fantastică irealitate"

            Doriți să pășiți în altă dimensiune, să faceți din imposibil posibil?

Vă aștepăm luni, 11 noiembrie, de la ora 17.30, la lansarea romanului Șamanul, al scriitoarei Aurora Dumitrescu. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeteana Christian Tell

Romanul, apărut la editura Aius, vă invită să călătoriți pe ,,tărâmul celălalt”, din Peru în Nepal, să abandonați obiceurile care vă fac prizonieri, să descoperiți/redescoperiți energii eliberatoare de fricile suferinței și ale morții. Este o ocazie perfectă să regăsiți bucuria de a trăi, urcând sau coborând treptele existenței, alături de eroii romanului.

,,Conectând energia minții cu cea a inimii, Șamanul ne propune, prin chiar efortul de cunoaștere și autoinițiere al autoarei, o cale de a deveni, la sfârșitul lecturii, mai buni, mai împliniți! Șamanul este o carte care merită mii de cititori!” - nota editorului

Moderatorul evenimentului va fi Viorel Surdoiu.

Invitați: Scriitorii- Marilena Tiugan, Lazar Popescu si directorul Editurii Aius- Nicolae Marinescu.

Joi, 31 octombrie, 2019 a avut loc deschiderea oficială a Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” din Călărași. 

Fiecare veste care vorbește despre evenimente deosebite din viața bibliotecilor din România este de fapt o mărturie despre preocupare pentru cultură și educație, pentru creearea unor comunități informate, spirituale, conștiente de sine. Bucuria desfășurării activității într-un local nou, pe lângă sărbătorirea inaugurării localului, a fost evidentă în ochii bibliotecarilor și în emoția cu care povesteau despre perioada lăsată acum în urmă și despre noua lor casă, biblioteca spațioasă frumos organizată pe cele cinci etaje. ”Pentru prima dată în istoria bibliotecii și a Călărașiului sediul corespunde cerințelor, fiind un spațiu cultural interactiv, de aceea putem afirma cu bucurie și mândrie că ne aflăm la un eveniment remarcabil, biblioteca este un actor esențial în dezvoltarea comunității, restituim astăzi un concept actual de bibliotecă, un concept în care sperăm și dorim să amprenteze publicul desăvârșit cărțile și tradiția culturală”, a declarat Marinela Enciu, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” din Călăraşi.

Îi salutăm și îi felicităm pe colegii noștrii din Calărași

și îi însoțim în bucuria pentru frumoasa realizare!

                                                          Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj

 

  

În 31 octombrie 2019, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj s-a desfășurat a treia ediție a TÂRGULUI DE ȘTIINȚĂ - Ediția Tech, din cadrul proiectului “CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj și alte 6 biblioteci publice din județul Gorj (Biblioteca comunală Bărbătești, Biblioteca comunală Jupânești, Biblioteca comunală Turburea, Biblioteca comunală Țânțăreni, Biblioteca orășenească ”Nicolae Diaconu” Țicleni și Biblioteca comunală Vladimir) și finanțat de Romanian-American Foundation.

La Târgul de Știință au participat copiii din cluburile de coding ale bibliotecilor amintite coordonați de doamnele bibliotecare Roșu Ioana, Sîrbu Adela, Bogdan Anișoara, Ionescu Iuliana, Vârdarie Adriana, Bocai Anișoara și elevi de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu, coordonați de dna prof. Petcu Speranța și dna prof. Brujan Alina. Toți acești copii minunați le-au prezentat vizitatorilor târgului și colegilor proiectele lor, experimentele, roboțeii în care au investit mult timp, pasiune și muncă.

Eforturile lor au fost analizate și premiate de membrii juriului: dna prof. Grigore Grațiela, dna prof. Lugoj Adela și dl prof Bușu Dumitru, cărora le mulțumim pentru implicare.

Premiile au fost oferite de reprezentanta Fundației Progress, dna Șerbănuță Claudia și de reprezentanta Bibliotecii Județene Gorj, dna Angheluță Elena-Mariana.

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă la care copiii au câștigat obiecte oferite de CEZ Vânzare și biblioteca județeană.

Atmosfera la târg a fost și de această dată una plină de entuziasm, emoție, energie, curiozitate, participanții având și ocazia să se cunoască, să-și împărtășească experiențele și să învețe unii de la ceilalți.

Târgul de Știință a fost organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, CODE Kids România şi Simplon România.

#CODEKidsRomânia #TârguldeȘtiință

Sunday, 10 November 2019 14:28

HALLOWEEN LA MANSARDA, 31 octombrie 2019

Written by

„Dovleacul artificial“ dar și dovleacul tradițional transformat în lampa sperietoare, „Poezia înfricoșătoare“, ”Usturoiul muzical” sau tot atâtea momente momente de pomină petrecute la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” cu ocazia sărbătorii de Halloween desfășurată în data de 31 octombrie 2019.

În anul 2019, Ediția de toamnă a Conferinței ANBPR,a fost găzduită de această dată de Biblioteca Județeană „Kájoni János” Miercurea-Ciuc, județul Harghita. Tema acestei întâlniri a fost “Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală”. Și la această Conferință Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a fost reprezentată de o delegație.

 

Page 1 of 27

Visitors Counter

1307381
TodayToday1431
YesterdayYesterday1966
This_WeekThis_Week14303
This_MonthThis_Month34137
All_DaysAll_Days1307381
Top