Tuesday, 19 September 2017 13:48

EXPOZIȚIA ANIVERSARĂ – VALER NEAG

Written by
Rate this item
(0 votes)

Din elita sculptorilor şi artiştilor decoratori contemporani, Valer Neag este una dintre cele mai pregnante şi originale personalităţi artistice. A reuşit să creeze punţi solide şi convingătoare între sculptură, ca parte a artelor focului, şi artele decorative, desfiinţând prin arta sa graniţa convenţională dintre acestea. Valer Neag a conferit sticlei valenţe sculpturale, exaltând, totodată, potenţialităţile decorative ale lemnului sau pietrei. De altfel, e aproape de neconceput o lucrare semnată de el în care să nu îmbine cu multă măiestrie materialele, punând în valoare suprafeţele şi texturile, recurgând la stilizări pline de expresivitate.

................................................................................................................................................................

Luiza Barcan (2014) într-un COMENTARIU CRITIC pe site-ul FUNDAŢIA CULTURALĂ META      http://www.sculpture.ro/fisa.php?id=587

 

După o astfel de lămurire asupra artei lui Valer Neag, nu mai rămâne loc decât de apreciat valoarea creatorului și apropierea de creația sa ori de câte ori există această posibilitate.

O astfel de șansă s-a ivit prin expoziția oferită publicului începând cu data de 17 septembrie a.c., la Muzeul Județean ”Al. Ștefulescu” Gorj, prin EXPOZIȚIA ANIVERSARĂ – VALER NEAG.

Artistul, arta și prietenii – adică o triadă aducătoare de reflexii și reflecții, pentru că dăruirea din suflet exprimat (prefigurare - transfigurare /din - spre) se transformă în dezvelire de taină și în cathársis.

Valer Neag – un însemnat aducător de semne, creațiile lui fiind precum runele – izvoditoare de înțelegere, schimbarea la față - trecerea prin etapele procesului de lămurire fiind evidentă la noi cei ce îi suntem martori. 

Read 1335 times Last modified on Tuesday, 19 September 2017 14:29

Visitors Counter

642678
TodayToday362
YesterdayYesterday642
This_WeekThis_Week2202
This_MonthThis_Month18491
All_DaysAll_Days642678
Top