Sunday, 09 April 2017 14:43

ÎN PRIM PLAN - DESIGNUL SERVICIILOR DE BIBLIOTECĂ

Written by
Rate this item
(0 votes)

În perioada 6 -7 aprilie 2017, s-a desfășurat în Târgu-Jiu Conferința ”Design Thinking for Libraries”, organizată de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și Fundația Progress, eveniment la care au fost prezenți 79 de bibliotecari, reprezentând 25 de biblioteci publice din țară.

Dimineața zilei de joi, 6 aprilie, a început cu o sesiune realizată de Centrul EUROPE DIRECT Gorj, cu tema ”Biblioteca publică - un spațiu european!”,  la care au participat reprezentanți ai bibliotecilor publice din Gorj. După prânz, în același primitor spațiu al Complexului ANNA Events, s-au deschis lucrările conferinței prin ”Cuvântul de bun venit” adresat invitaților de către managerul BJCT Gorj,  Olimpia Bratu, și prin argumentarea ” De ce o Conferință Design Thinking for Libraries?”, prezentată de Marlene Angheluță, BJCT Gorj.

Pe parcursul celor două zile, participanții au fost prezentatorii sau protagoniștii atelierelor ale căror titluri vorbesc de la sine despre sensul și ținta urmărite: ”(Anti)modele de Human- Centred Design” – Bogdan Ghiurco; ”Creativitate și design în serviciile bibliotecilor” – Loredana Stanciu; ”Consultarea utilizatorilor folosind metode de cercetare – Focus grup versus Brainstorming” – Ovidiu Ana; ”Design Thinking as a Driver for Library Services Innovation: Wich Mindset and Skills” – Camelia Căldărușă; ”Succesul versus Zona de confort” – Margareta Tătăruș; BiblioCOMUNitatea – Gabriela Toma și Ioana Irinciuc; ”Călătorește cu o carte” – Marilena Chiriță și Daniel Ciobanu; ”Ce fel de bibliotecar vrei să fii?” – Marlene Angheluță; ”Leadership și management: un exercițiu cu mai multe necunoscute” – Simona Floruțău; ”Leader-ul este parte din echipă?” – Vlăduț Andreescu; ”Mai avem nevoie de poveste? – o oră de poveste” – Raluca Istrate; ”Gaming: Cum facem un atelier Minecraft pentru copii?” – Marius Stoica. Toate aceste teme configurează  problematica actuală a specialiștilor din domeniu și evidențiază continua preocupare a bibliotecarilor de a răspunde eficient provocărilor timpului și cerințelor publicului.

               Privită în ansamblu, în totalitatea acțiunilor derulate de-a lungul celor două zile, întreaga conferință a fost dirijată spre împărtășirea cunoștințelor și a experienței participanților, fapt rezultat din activitățile menționate și mai cu seamă din expozeurile relizate de Prof. Univ. Dr. Dumitru Borțun, SNSPA, București, Marianne Krogbaek, Designer ITK Lab - Dokk1 Aarhus, Danemarca, Eduard Ciocîrlan, Rogalski, București, Camelia Căldărușă, Università degli Studi di Milano-Bicocca, Camelia Crișan, Director Executiv și Ovidiu Ana, Director Training, de la Fundația Progress.

 

Read 1595 times Last modified on Sunday, 09 April 2017 19:39

Visitors Counter

548216
TodayToday491
YesterdayYesterday882
This_WeekThis_Week406
This_MonthThis_Month15813
All_DaysAll_Days548216
Top